Åmotsdalsfestivalen 2018

ARRANGERES LØRDAG 30. JUNI 2018:

Åmotsdalsfestivalen 2018 er nummer fire i rekken, og vi ønsker med vårt arrangement å gi både lokalbefolkning og tilreisende en opplevelse i fantastiske naturomgivelser og med flott musikk. Årets hovedartist er velkjente Staut. I tillegg vil det være fem andre band som vil opptre på scenen, og musikken vil pågå fra klokken 19.00 til klokken 01.00! (Obs: 18 års aldersgrense!)


 

BILLETTER

Forhåndssalg: Kr 350,-   Ticketmaster.no
I inngang: Kr 400,-


 

TRANSPORT

 • BUSSER
  Avgang hver hele time fra Oppdal skysstasjon (Jernbanestasjonen)
  – Kl 17.00, 18.00, 19.00, 20.00, 21.00 (siste!)Retur:
  Oppstart klokken 01.00, siste klokken 03.00.
  Pris kr 50,- per vei, kontant betaling på bussen.
 • KJØRE SELV
  Kjør sørover mot Dovrefjell, og ta av ved skilting til Åmotsdalen/Engan etter ca 11 km. Følg skilting til idrettsbanen på Engan for parkering. Derfra er det satt opp shuttlebuss, som snur ca 900 meter fra gården. Dette gir en fin rusletur på grusveien langs elva siste biten inn til festivalområdet. Pris shuttlebuss: kr 20,- per vei, betales kontant på bussen.

 


 

MAT & DRIKKE

Det vil være salg av mat og drikke i teltet!
Alt salg vil foregå med bonger, som kjøpes i eget telt.
Pris per bong er kr 40,-

Velkommen til gards!

Hovedartist, 23.00

STAUT

Det er ikke mange band som Staut i Norge. Med kombinasjonen fengende melodier, sterke og gode tekster, særdeles dyktige musikere og ikke minst et voldsomt driv og energi på scenen, har gjengen fra Valdres vokst seg opp til å bli en av de absolutt ledende i sin sjanger.

Staut har både gullplater og førsteplass på albumlista å vise til, samt en flere år lang turnéliste og et antall konserter som få andre band i Norge kan matche. Det har vært store og profilerte TV-opptredener, en solid rekke radiolistinger, og ikke minst: kvalitet hele veien.

Tidspunkt kommer:

Artist kommer

 

Tidspunkt kommer:

Artist kommer

 

Tidspunkt kommer:

TRIPLE B BAND

Blues/Texas bluesrock band fra Oppdal i Sør-Trøndelag.

Tidspunkt kommer:

CANE SHAKERS

Cane Shakers er et fem år gammelt band fra Oppdal, som spilte inn sin første plate i Sørgården studio på Ler i Oktober 2016. Utgivelsesdato er ikke satt enda, men det ser ut til å bli i juni/juli 2017.

Vi er seks mann i bandet; Egil Gjørtz Botten, Stein Harald Bjerke, Roger Gunnesmæl, Tore Snøve, Kristian Aune og Øystein Garli Dragset.

Albumet er innspilt med Alex Pettersen som medprodusent, sammen med frontfigur og vokalist Botten .

Per Borten og Håvard Soknes på teknikk, sistnevnte mikser også albumet som skal hete Cosmic Mountain Town.

Utgis på vinyl, CD og digitalt.

Tidspunkt kommer:

FRODE HAARSTAD M/BAND

Frode har uttalt at han blir så stolt når han kan synge 50 år gamle sanger som handler om seg selv.  «Det er ganske rart at de der amerikanerne visste hvordan jeg kom til å bli lenge før jeg ble født – og jeg ble født i Oppdal!»  Sånn er det gjerne med gode, gamle countrysanger.  De handler om folk og tanker folk gjør seg når de bare tar seg tid til det.  Tankesprang og betraktninger kommer ofte mer eller mindre av seg selv i en slik sammenheng. Det finnes også helt splitter nye sanger som handler om folk, selv om det gjerne er litt lenger imellom nå enn det var i «gullalderen».  Vi må nevne musikalske forbilder og artister som Johnny Cash, Kris Kristofferson, Willie Nelson, Merle Haggard, Waylon Jennings, Kenny Rogers, Gram Parsons, Bobby Bare og naturligvis far selv; Hank Williams, når vi er inne på det temaet.  Elvis skal også ha sin del av æren for at fine sanger har blitt til udødelige klassikere.

Det vokser også til nye skudd på det gode treet, og har du ikke hørt om Cody Jinks, Sturgill Simpson, Joe Pug, John Moreland og fremfor alt, Jason Isbell, så har du sjansen nå.  Alt pakket inn i historier om anledningen byr seg, eller rett og slett til dans, fest og moro.

Vi har også helter som har gitt oss mye medmenneskelighet og livsskildringer, som f.eks Bruce Springsteen, Steve Earle, Guy Clark, John Prine og Townes van Zandt, samt noen rockerebeller som stort sett bare er med på fest og moro;  David Allen Coe, Steve Goodman, Hayes Carll, Rodney Carrington, Bon Jovi,  med flere.

Frode hevder også at han ikke er særlig språkmektig, men at han likevel behersker sine to språk ganske godt.Morsmålet er oppdaling, mens han i seksårsalderen villig lot seg fascinere av filmer som Smokey&the Bandit, Convoy og alle de der.  Om det var det som førte til «rollen» i Børning 2 er uvisst, men det satte uansett sine spor i både klesstil og aksent.

Det må ligge en viss musikalsk verdi i musikalsk underholdning.  Det er, tross alt, en arv som skal ivaretas fra folk som har «gitt en del av seg selv» Man kan ikke bare lese slikt ut av en perm.

Innlevelse og kjærlighet til musikken er det du betaler for – fest får du med på kjøpet.